Treceți la conținutul principal

Bucur - bere de bulevard

Bucur - bere de bulevard

Ajung acum vreo câteva săptămâni Pe Baricade și văd pe tabla de la intrare anunțul că au bere nouă la draft. Având în vedere prețul, proximitatea Baricadelor de biserica Bucur și a unor tentative trecute în zonă de a face bere artizanală, când am citit anunțul am presupus direct că e ceva bere hipstărească. Ne-am luat toți de la masă, am gustat, a fost bun, ne-am mai luat.

Nu vă zic cât de mare mi-a fost surpriza când primesc săptămâna trecută invitație la evenimentul de lansare undeva într-o brasserie pe Calea Victoriei. Nu neapărat pentru că berile hipstărești nu prea fac evenimente de lansare, dar pentru că invitația era trimisă de URBB (Carlsberg, Guinness, Tuborg, Holsten, Skol, etc.).

Cum se zicea pe la 1880 toamna, jos pălăria pentru cum m-am păcălit singur.

Dar să vorbim despre bere nițel.

Nume: Bucur
Stil: Pilsner
Alcool: 5% (probabil, e doar la draft și n-am văzut vreo etichetă)
Origine: Romania
Producător: United Romanian Breweries Bereprod
Preț: 11 lei Pe Baricade

Primul lucru cu care vreau să încep este cum se prezintă vizual. Berea e de un auriu intens și îi șade bine în pahar cu care vine. Nu-mi dau seama cât de multe încercări au avut pentru a găsi mixul potrivit de formă a paharului și branding pentru a pune în valoare cu adevărat berea sau dacă le-a ieșit din prima, dar întreaga experiență este una reușită. Arată bine și o remarci cu ușurință pe la vecinii de terasă.

Dar după aspectul fizic rămâi cu o bere destul de cuminte. Cu o spumă nici prea-prea nici foarte-foarte, dar care nu dispare complet până când o termini de savurat. Odată ce guști îți dai seama de ce am spus că este cuminte, e slab acidulată și are un aftertaste echilibrat.

Chiar și cu cele 3 tipuri de hamei cu care se laudă, nu este o bere care vrea să impună. Să fie alfa-ul peste toate celelalte. Nu. E o bere de companie care îți stă cuminte lângă tine pe întreaga durată a conversației pe care o ai cu persoana din fața ta. Și fie că stați la povești scurte de o bere sau unele mai lungi de mult mai multe, nu te pedepsește în niciun fel. A doua zi ești proaspăt ca o garofiță.

Cumva o văd mai mult ca o bere de seară decât una de zi. Poate e și de la brandingul care m-a făcut la subconștient, dar chiar e o bere de stat la povești. Cu toate astea, te va costa ceva pentru că nu este o bere ieftină de întins în noapte. Iar la prețul ăsta intră într-o zonă extrem de disputată între berile de import și micii berari români.

Cred că de fapt asta s-a și dorit. Un competitor pe gustul tuturor pentru artizanalele apărute în ultima perioadă. Întotdeauna mi-a plăcut competiția asta între producătorii de bere pentru că la final îmi e mie mai bine, iar Bucur le-a ieșit bine. E de gustat și decis dacă prețul e cel corect. Cumva asta e cel mai mare minus al ei.

Poftiți aproape!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Populare pe blog în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

YouTube: gătește ca bunica ta sau învață niște șmecherie

O știți pe Li Ziqi?

Eu abia săptămâna trecută am descoperit-o. Eram la o bere și cred că am zis că în 2020 vreau să îmi petrec sărbătorile de iarnă într-un sat din Maramureș-Bucovina, iar de acolo discuția a plecat în zona cum se trăia și gătea acum sute e ani. Și dacă nu sunt prea optimist, chiar acum 5-10-15 ani în unele zone din țară.

Li Ziqi este o gagică din China care s-a mutat înapoi la țară pentru a avea grijă de bunică după ce i-a murit bunicul. Țara asta a ei este o zonă semi-izolată din regiunea Sichuan care adăpostește cea mai mare rezervație de panda gigantici. Iar ideea din spatele video-urilor era să le arate tinerilor cum și de unde vine mâncarea tradițională chinezească.


Marțea trecută am văzut pentru prima oară video-ul de mai sus, iar sâmbătă am făcut maraton de nostalgie cu bere, pulled pork și niște crănțănele. Având în vedere că fructele și legumele sunt aproape identice cu ce avem și noi, iar tehnica folosită îmi aduce aminte de ceea ce vedeam pe la bunici în va…

Hocus pocus ignorantus

Din ce în ce mai des mi se întâmplă să deschid socialul personal, să dau vreo două trei scrolluri, să înghit în sec și să îl închid. Aceleași 5 întrebări fără răspuns îmi vin în minte și prefer să nu mă bag în dileme existențiale dacă nu este neapărat necesar.

Așa că mai bine îmi pierd timpul liber în alt mod, adică cu jocuri pe calculator. Măcar acolo lucrurile sunt destul de liniare și fiecare "victorie" sau "înfrângere" e cumva meritată și ușor de atribuit. Am pus în ghilimele pentru că majoritatea jocurilor mele sunt de tip sandbox așa că nu am niște obiective clar definite de la început.

Pentru curioși și pentru posteritate, acestea sunt cele 5 dileme care se mulează aproape perfect pe 90% din ceea ce văd pe social. Și desigur că persoanele de față se exclud, #evident.

Dumnezeule, cât timp liber ai la dispoziție să te cerți pe prostia asta?E ceva în neregulă cu mine că nu mă interesează să fiu purtătorul dreptății și moralității absolute pe Internet?Dar nimeni …