YouTube: gătește ca bunica ta sau învață niște șmecherie

O știți pe Li Ziqi?

Eu abia săptămâna trecută am descoperit-o. Eram la o bere și cred că am zis că în 2020 vreau să îmi petrec sărbătorile de iarnă într-un sat din Maramureș-Bucovina, iar de acolo discuția a plecat în zona cum se trăia și gătea acum sute e ani. Și dacă nu sunt prea optimist, chiar acum 5-10-15 ani în unele zone din țară.

Li Ziqi este o gagică din China care s-a mutat înapoi la țară pentru a avea grijă de bunică după ce i-a murit bunicul. Țara asta a ei este o zonă semi-izolată din regiunea Sichuan care adăpostește cea mai mare rezervație de panda gigantici. Iar ideea din spatele video-urilor era să le arate tinerilor cum și de unde vine mâncarea tradițională chinezească.


Marțea trecută am văzut pentru prima oară video-ul de mai sus, iar sâmbătă am făcut maraton de nostalgie cu bere, pulled pork și niște crănțănele. Având în vedere că fructele și legumele sunt aproape identice cu ce avem și noi, iar tehnica folosită îmi aduce aminte de ceea ce vedeam pe la bunici în vacanțele de vară, mi-a fost ușor să relaționez și să trag un binging serios.

În colțul diametral opus este Victor „viață noaptea bruxelles” Bujita care vine cu puțină deșteptăciune de pe stradă pentru oricine simte că nu are suficientă. Cam cum zicea și mărețul Guță:
cand se preda smecheria
o invatam in clasa intaia
o invatam in clasa intaia
dar voi toti ati vost absenti
si ati ramas corigenti
si ati ramas corigenti
Victor n-a rămas. Chiar pare că și-a dat și master-ul în combinații, bătăi și trafic de droguri.


Vineri când l-am descoperit i-am dat al 10 000-lea subscribe, azi văd că are 10 300. Semn că și alții au rămas corigenți. Eu zic să vă abonați acum cât încă e YouTuber mic.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!