S-a lansat Vodafone TV: o experiență unitară de consum live TV și video on demand

Vodafone a lansat ieri Vodafone TV, un serviciu de televiziune ce îmbină live TV cu conținutul on demand și integrarea altor aplicații de video streaming. O soluție inovativă pentru o problemă modernă: cum aduci sub aceeași umbrelă toate ecranele pe care consumi conținut de-a lungul zilei?

Ei au a ales să facă asta printr-o platformă disponibilă pe dispozitivele mobile și un mediabox 4K (premieră pentru România) pentru televizoare, care împreună oferă utilizatorilor ușurință și flexibilitate pentru a consuma conținut pe mai multe ecrane și tot ce implică acest lucru. Ca de exemplu să poți face trecerea fără bătaie de cap de pe un dispozitiv pe altul, să pui pauză conținutului live sau să vezi înregistrarea unei emisiuni mai vechi. 

 

Vodafone Romania lanseaza un serviciu inovator de televiziune

Vodafone TV vine cu o grilă generoasă (190) de canale TV în format 4K, HD și SD, conectare cu Netflix, Amazon Prime, You Tube, YouTube Kids și Hopster, dar și întreaga librărie video a HBO Go. Dacă nu mă înșel, în timpul conferinței de presă au precizat că e vorba de 9000 de ore de conținut la care ai acces chiar în acest moment. Aproape cât toate episoadele din Tânăr și Neliniștit. 

La prima vedere, pentru că n-am apucat încă să testez noua platformă, mi se pare că au ales o soluție elegantă pentru a strânge sub o interfață modernă toate aceste funcționalități - un mic tutorial al platformei se poate vedea în video-ul de mai jos. 


În plus, se laudă că Vodafone TV va avea și niște funcționalități smart pe zona de live TV precum recomandări personalizate de emisiuni similare pe baza obiceiurilor tale de consum, funcție de căutare în programele TV și informații despre ceea ce vezi pe ecran: despre actori, despre emisiune etc.

Și știu că printre voi sunt oameni mai tehnici cărora le stă pe buză să zică că toate lucrurile astea nu sunt neapărat super noutăți și cu puțină dedicare puteai se încropești ceva similar, din câte știu eu nu există ceva similar care să funcționeze out of the box în România. De exemplu, televizorul meu LG are niște tangențe, dar nu sunt active la noi și nici cu un VPN nu cred că rezolvi problema. 

Oricum, mi se pare mișto că acum avem acces și în țară la astfel de funcționalități și tehnologii, mai ales că de azi se strică vremea și pare că îmi voi petrece din ce în ce mai multe seri în fața televizorului. Ca și ceilalți 7 din 10 Români care consumă video on demand, cel mai probabil de pe multiple dispozitive.

Aș încheia spunând că există există profile, un cont poate să fie accesat de pe maximum 5 dispozitive, chiar și în vacanța pe care nu o vom face iarna asta în SEE (Spațiul Economic European), există o zonă de Kids și una de producții locale. 

De asemenea, clienții noi sau deja existenți care aleg trio-ul fix-mobil-tv pot face asta într-un pachet numit Vodafone One care vine cu beneficii sub formă de reduceri de până la 120 de euro pentru abonamente pe doi ani. 

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!