Trebuie să și vrei să fii manipulat

Din păcate acesta este adevărul.

Când ai acces la atât de multă informație disponibilă oricând și oriunde la o simplă căutare non-cretină pe Google, este dificil să arunci întreaga vina pe cei care fac fake news-uri și manipulări. Mai ales în cazurile autohtone când acestea sunt destul evidente și în cele mai multe cazuri au în spate un scenariu tembel de zici că a fost scris de Giani-6-clase din orașul Însurăței

Despre care la o simplă căutare pe Wikipedia am aflat că își trage numele de la o lege a însurățeilor dată în 1878. Și care a deveni oraș în '89 și care are același primar șofer de Dacie (2008) de la PSD de vreo 16 ani. 

Atât simplu a fost să aflu această informație inutilă pentru viitorul meu, dar perfect adevărată. Am plecat de la o căutare, am dat vreo 2 click-uri și am citit vreo 3 minute. Am băgat la cap, am concluzionat și am trecut mai departe. 

De asta zic că devoratorii de fake news-uri și manipulații fără de cap își doresc de fapt lucrul ăsta. Sigur, nu la nivel declarativ pentru că cine ar recunoaște asta, dar adevărul e că nu îi deranjează atât de tare să înghită gălușca din când în când. 

Și atunci cum salvezi de la manipulare un om care nu vrea să fie salvat? 

Păi nu îl salvezi. 

Îl lași în pace să își ia doza de hăhăială. Ce? Pseudo bula elitistă n-are și ea nevoie să se cadă într-o capcană similară și implicit să își ia doza de "șoc" și hăhăială? 

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!