Treceți la conținutul principal

BurgerFest in 5 imagini aproape reprezentative

Am fost ieri la BurgerFest si ma gandesc ca poate sunt si altii curiosi sa afle ce se intampla acolo. In primul rand trebuie sa va zic ca e la-pe langa Zone Arena. Intrarea e fix dupa benzinarie si e semnalizata de un banner micut pe care poti sa il ratezi. Parcarea e problematica in interior, asa ca o sa te orientezi pe snipe-uit un loc pe stradutele de vis-a-vis.

Burger-ul picant Catalunya de la Modelier (21 lei) 

15 lei este intrarea - un pret decent pentru a asculta niste muzica buna si de a tavali putin la soare pe un balot de paie. Jetonul e 7 lei, iar printr-o coincidenta incredibila, berea e un jeton ^-^ - acceptabil iar. Burgerii sunt intre 2.5 si 3 jetoane.

Situatie interesanta de cand ANAF-ul a inceput sa bantuie: am primit bon fiscal pentru fiecare jeton consumat. #vezicasepoate

Daca mancatul pe o capita de fan era pe to do list-ul tau...

Nu sunt foarte multe locuri de stat la masa, dar asta nu e o problema prea mare pentru ca poti sa stai pe iarba - daca nu crezi in aparenta invazie a capuselor. Totusi, problema e sa gasesti un loc umbrit daca te duci pe lumina. Ieri termometrul ajungea pe la 30 si cu ocazia asta am pus putin bronz tractoristic chit ca stateam la o masa ce in teorie era sub o umbrela.

Burgeri de la Old Brick Pub (since 2014)
Burgerii nu sunt cine stie ce. Au niste concepte interesante in spate (ex burger cu somon), dar overall graba si atmosfera de festival isi spun cuvantul. Intre noi fie vorba, nici tu nu te duci la BurgerFest sa infuleci cel mai bun burger - te duci pentru atmosfera.

Timpul de asteptare pentru un burger: 8-10 minute. 

Si atmosfera e destula. Oameni la fel. Cam aia pe care tot i-ai vazut la BestFest-uri in toti acesti ani - adica oameni hipstero-faini. Oricum, si cu toate neajunsurile pe care le are BurgerFest, ma aplec acestei initiative. Avem nevoie de mai multe festivaluri gastro-muzicale.


Daca iti place mai mult sa ii faci decat sa ii mananci, poti participa la concursul de burgeri-chefi amatori

Inchei spunand ca mai e si astazi. Pofta buna.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Quick Fashion Question: ce te-ar deranja mai mult între un burger storcit și un tânăr bătut?

Mă uitam la reclama asa și mă gândeam cât de ușor au punctat fix unde trebuie natura umană. Cât de ușor e să ignori o agresiune atunci când nu e te privește direct. Bystander Efect în toată frumusețea lui.

Am stat să mă gândesc puțin dacă pe vremea mea se întâmpla ceva de genul și nu țin minte să fi fost vreodată în căruța celor agresați. Mă gândesc că la cât de ușor vede Internetul lucrurile în alb și negru, probabil am fost în cealaltă tabără - a celor care agresau. Acum dacă ar trebui să mă apar aș spune că e o diferența între glumițe adolescentine și violență/răutate. De astea din urmă n-am dat dovadă așa că pot să dorm liniștit noaptea.

Revenind la reclamă, e fix ce trebuie. Un insight perfect adevărat oriunde în lumea asta, un concept destul de simplu cât să fie înțeles de toată lumea și o execuție fără prea mult tam tam. Îmi place și mi-ar plăcea să văd ceva asemănător și pe la ONG-urile noastre care o dau într-o lacrimogenă care nu prea prinde decât pe la oamenii din publicit…

Heineken Blade - un fel de R2D2 al dozatoarelor de bere

Vineri când toată lumea rupea ușa pentru a fugi la mare, eu eram la Galateca să aflu mai multe despre cum Heineken vrea aducă berea draught în cât mai multe locuri ce în mod tradițional nu o serveau din considerente de volum/spațiu.

Ca să fiu sincer mi-a luat ceva să îmi dau seama care sunt locurile astea de care vorbeau ei. În afară de ceainării și coffee shop-uri, nu mi-am amintit pe moment de niciun loc în care am fost și nu servea bere la draught. Apoi m-a pălit - o mulțime de restaurante, locații nonconformiste și cinematografe stau destul de prost la capitolul ăsta.



Roboțelul cu care s-au gândit să cucerească această lume fără bere la halbă este celdin imagine și se numește Heineken Blade.Arată mai mult a espressor decât aduce a dozator de bere, iar din acest motiv este și destul de portabil încât să meargă pus cam pe unde e nevoie.

Are aproape 26 de kilograme cu tot cu "butoiul" de 8 litri și poate să răcească 30-32 de draught-uri de 0.25 la 2 grade. Odată înțepat bu…

Dis de dimineață vezi o variantă mai bună de oameni

De vreo două săptămâni de când am început să ies cu bestia p-afară am tot remarcat lucrul ăsta. Oamenii sunt mai buni de dimineață. Mult mai buni. Indiferent de statut social sau ce au de făcut, sunt mult mai prietenoși, dau binețe și chiar intră în mici conversații cu tine ca necunoscut.

Nu zic că nu ajută și cățelul pentru a sparge gheața, dar am văzut mai multe zâmbete diminețile astea decât am văzut în doi ani jumătate de mers cu metroul pe linia Pipera. E ceva în aer când nici nu s-a crăpat de ziuă de relaxează lumea.

N-am văzut pe nimeni să se grăbească sau să pară împovărat de gânduri, iar asta cred că se datorează în mod special lipsei de aglomerație. Bulevardele sunt larg deschise, pe străduțe se circulă fără probleme și chiar mijloacele de transport sunt primitoare și aerisite. Chiar e ceva în aer ce se simte și care parcă spune tuturor: e un nou început.

Studii despre efectul aglomerației și agitația unei metropole probabil că s-au făcut, dar n-am nevoie de ele să îmi întă…