lansarea Bitdefender 2013

Bitdefender Antivirus - probabil ca este cel mai cunoscut produs software de la noi. Si cand zic cunoscut nu ma refer de tarisuca noastra. Au tras destul de mult sa ajunga una dintre cele mai bune solutii de securitate. Cateva site-uri si reviste de specialitate zic ca e chiar cel mai bun. Dar disputa asta pentru titlul de "cea mai buna solutie antivirus" e veche de cand lumea internetelor.

Anyway. Eu de fapt scriam ca s-a lansat Bitdefender Internet Security 2013 - securitatea cu de toate care in acest an vine cu doua noutati demne de remarcat: Safepay si Anti-Theft. Primul e un modul cu care inca nu m-am jucat dar care iti va proteja de "curiosi" tranzactile online. E un browser securizat care intervine in momentul in care platesti pe internet. Cripteaza date si ce mai face el acolo ca tu sa te simti si sa fii protejat. Ce imi place cel mai mult e ca vine cu o tastatura virtuala care o sa te scuteasca de bataia de cap a keyloggerelor.

Al doilea modul (Anti-Theft) e o solutie pentru mobile. Cu asta m-am jucat si daca nu era comunicatul celor de la Bitdefender nici nu stiam ca este inclus in IS2013. Long story short AT-ul aduce Androidului ce IOS-ul are de mult nativ: remote wipe, find phone si remote lock. Util pentru cand iti pierzi sau ti se fura telefonul. Stiu ca e o paguba maricica dar macar poti sa iti protejezi datele din el. Pentru mine informatia din telefon e mai importanta ca dispozitivul in sine. 

Am Anti-Theft-ul activ de mai bine de o luna (cu vreo 2 zile inainte de Bestfest parca l-am activat) si pana acum din fericire nu a fost cazul sa il folosesc. M-am jucat asa putin cu el si am zis ca e mai bine sa il am acolo instalat decat sa ma trezesc ca am nevoie de el. Imi place ca poti sa trimiti notificari celui care iti gaseste telefonul si ca poti sa dai wipe/lock prin sms de pe un numar pe care l-ai definit inainte. Nu trebuie neaparat sa ajungi la un calculator. 

Acum sa zic ce nu imi place la BIS2013 - interfata programului. E prea seaca si prea neagra pentru gustul meu. Preferam ceva mai colorat si mai combat ship HUD style. Ma rog. Asta sa fie cea mai mica problema. Dar hardware-ul cum se tine cu solutia de securitate a celor de la Bitdefender? Daca acum cativa ani protectia in timp real imi cam flagela calculatorul  ... ultima versiune pare sa nici nu fie acolo. Ce e drept e ca si eu am facut un upgrade de atunci (si laptopul si desktopul incep de la minim 3 core-uri si vreo 4 giga de ram) si poate de asta nici nu il simt. 

Convinge-te si tu: download antivirus.

Comentarii

  1. Eu am primit o licență de IS 2013, iar pe o configuratie modesta, pentru lucru de tip office, (1.5 RAM, 3 Ghz single core) merge atât de greu încât nu se poate folosi PC-ul.

    Cred că solutiile IS sunt, de fapt, pentru utilizatorii tâmpiți care nu se uită în bara de adrese înainte să bage datele cardului pe un site. În rest, MSE isi face treaba perfect împotriva virusilor, fără compromisuri în ceea ce privește performanța.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!