20 aplicatii pe care le am instalate pe Android 5.0

Insemnarea asta e mai mult un follow-up al uneia scrisa acum mai bine de 4 ani. Aduc aminte de ea doar dintr-un motiv bizaro amuzant: niciuna din aplicatiile de care vorbeam atunci si-a mai gasit de mult loc pe telefonul meu. Ca sa vezi ce inseamna 4 ani de tehnologie: rezolutie de 15 ori mai buna, de 11 ori mai mult ram si un procesor de cel putin 9 ori mai rapid in teste sintetice.

Dar nu despre asta doream sa vorbesc, ci despre core-ul de aplicatii pe care le folosesc atat pe tableta cat si pe telefon.

[later edit - dupa ce am terminat insemnarea mi-am dat seama ca majoritea lor sunt si pe IOS]\

Inca nu m-am obisnuit cu feelingul asta de PlayStation pe care il confera butoanele astea noi din Lollipop

Chrome - de cand a aparut pe Android  n-am mai incercat alte browsere. E sincronizat pe toate device-urile si lucrul asta imi place la nebunie. Bonus: Stie sa arunce filmulete HTML5 pe Chromecast

Snapseed - orice editare de fotografie/poza trece prin el. Este usor de folosit, efectele sunt fix pe gustul meu si intregul proces mi se pare ca este extrem de rapid cand ai in cap cum vrei sa arate produsul final. Ca sa intelegi cat de mult cred de asta, pozele de la tura din Ardeal le-am editat pe tableta in fata calculatorului care avea Photoshop. It is a must have app!

Feedly - poate ca Google Reader a murit si multi au renuntat sa mai urmareasca feed-uri RSS/Atom, dar eu refuz sa ma predau. La momentul trecerii pe alt rss reader, unique selling point-ul feedly a fost ca avea aplicatie pe Android. Aplicatia este decenta si de multe ori mi se pare ca e mai bine inchegata in comparatie cu ce am pe desktop. 

Google Experience Launcher - in materie de "skin" al modului in care vreau sa imi arate interfata, nu exista nicio urma de indoiala ca GEL este cea mai buna alegere pentru mine in acest moment. Simplu, curat, rapid si cu acces usor la Google Now. Buba e odata cu Andorid 5.0 i-au trantit un background alb de toata jena in app listing. Sper sa il schimbe sau sa introduca in curand posibilitatea de a iti putea customiza background-ul respectiv. 

Hangouts - este dificil sa te mai intorci la alt client de sms-uri dupa ce folosesti Hangouts pentru prima oara. Ai intr-un singur loc contactele tale si sms-urile date de acestia. Acum daca doar ar face o sincronizare a sms-urilor cross devices .... woah. Nebunie. 

Reddit News - dintre toti clientii de Reddit pe care i-am testat, asta a fost cel mai reusit. Un potential gigantic avea si Flow for Reddit (Pre-Beta), dar n-au mai updatat nimic la el de mai bine de 10 luni. Recent l-am si dezinstalat fix pentru acest motiv. 

Quickoffice sau Microsoft Office Mobile -  aici e alegerea ta. Ambele sunt niste suite puternice pentru editare si vizualizare de doc-uri, ppt-uri si excel-uri. As inclina mai mult catre varianta Microsoft (din motive de bun simt), dar aceasta momentan nu suporta Android 5.0

Gmail / Inbox - nu stiu de ce le am pe amandoua, dar n-am mai simtit de mult nevoia unui alt client de email. Update-urile recente m-au facut sa ma uit putin stramb la Gmail, dar cred ca e mai mult din nevoia de reobisnuire cu el. Inbox mi se pare mai flashy, dar momentan nu ii gasesc utilitate - pare sa fie un vis frumos pe care il vor inchide intr-un an doi. 

Waze - aplicatia pe care am putea sa o numim "Colegu', avem radar in fata?". E buna isi face treaba, desi mai e sortita si abuzurilor. Am vorbit cu multi soferi si toti erau multumiti de ea si de amenzile de care i-a scapat. Mi se pare ca orice sofer trebuie sa o aiba la drumuri lungi pentru ca utilitatea ei in Bucuresti este discutabila. 

Untappd si sau Vivino - daca ai o pasiune pentru bere (prima) sau vinul, atunci astea sunt aplicatiile care nu trebuie sa iti lipseasca din telefon. Untappd e cam rudimentara pe bere in comparatie cu ce face Vivino pe vin, dar merge :) Vivino este o aplicatie utila pentru a vedea cat de overpriced este vinul prost pe care il bei la restaurant.

Amazon Kindle - ai de citit ceva? un pdf, o revista o carte? Asta e aplicatia de care ai nevoie. Poate sunt eu subiectiv ca m-am obisnuit pe Kindle cu stilul asta, dar nicio alta aplicatie testata nu s-a apropiat de senzatia aia de lectura pe care ti-o confera Amazon Kindle.

Swiftkey - problema acestei tastaturi virtuale e ca odata obisnuit cu ea, iti va fi aproape imposibil sa renunti la ea. Sony are o tastatura frumoasa, Google la fel ... dar Swiftkey is the way to go mai ales ca de ceva vreme au facut-o gratis. 

Strava - daca iti place sa te dai cu bicla sau sa alergi. Poate faci asta de nevoie sau nu, dar Strava este cam zeul lor in materie de aplicatii de monitorizare. E folosita chiar si de ciclisti pro

Alte chestii aruncate la gramada: pentru filme folosesc VLC, pentru post-it-uri virtuala Google Keep (sincronizare online), manager de fisiere Astro File Manager si pentru vreme folosesc AccuWeather Platinum.

Sper ca va ajuta cu ceva insiruirea astea de aplicatii pe care eu le consider must have. N-am vorbit de cele oficiale ale diferitelor retele sociale pe care le folosesc pentru ca nu am considerat ca as aduce niste plus valoare :) 

Comentarii

  1. daca tot scrii intr-un articol destinat publicului ca sunt si alte mmo-uri mai bune,atunci da un exemplu si un argument...What?Metin 2? eram sigur...:)))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca trebuia sa pui Swiftkey pe primul loc. Cred ca este prima tastatura cu next word prediction; o sursa de inspiratie pentru tastatura de ios 8 la 3 ani distanta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ordinea e .... cum erau ele asezate pe homescreen in foldere :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!