Treceți la conținutul principal

Top 5 cei mai frumoși burgeri de la Burgerfest 2016

Grivita Pub & Grill

După o călătorie de trezire la realitate cu tramvaiul 5, ieri pe la ora patru ajungeam la Burgerfest 2016. Chiar la țanc cât să îmi iau o bere și să mă adăpostesc de ploaia de vara ce urmărise tramvaiul încă de la Ștefan cel Mare. Berea era un jeton jumătate, iar jetonul era cinci lei. Nici ieftin, nici scump.

Am dat o tură de recunoaștere să văd cum se prezintă treaba.

Burger House – Cluj 

15+ restaurante, food truck-uri și bistrouri au venit să arate ce înseamnă un burger bun. Din experiența de anul trecut știam că nu trebuie să vin cu foamea'n gât că nu e genul ăla de festival. E mai pe hipsterism, mai pe craftsmanship și experiența culinară întru totul. Adică pe burgeri mai micuți și cu prețuri începând de la 15 lei - deși cred că e mai cinstit să spun că mai toți se învârteau pe la 17.5-20.

Dar se știe că dimensiunea nu e totul, nu?

La Strada Bistro – Timisoara

Cu toate că am avut mână largă și voința necesară, nu era chip și pace să bifezi toți micuții care îți făceau cu ochiul. Așa că am decis să fac un experiment: cât de mare e diferența între cel burgerul de la coada cea mai mare și cel de la coada cea mai mica.

Printr-o coincidentă, dughenele erau alăturate așa că timp de o ora - cât a fost coada cea mai mare în momentul ăla - am putut îmi imaginez ce aș scrie despre fiecare. Unul trebuia să fie foarte bun ca să merite toată așteptarea asta, iar ălalalt de-a dreptul grețos ca să explice lipsa interesului hipsterimii.

Speram totuși la o descoperire șoc cu titlu de clickbait pe care să o tronez pe blog, dar n-a fost să fie. Burgerul de la coada de o oră a fost mai bun ca cel de la coada de 0 minute - chit că ăsta a fost mai medium-rare.

Norma lui Sissoko

De fapt întreg experimentul se poate rezuma la doar câteva cuvinte: cel mai important lucru dintr-un burger este chifla. Și e păcat că prea mulți oameni îi acordă prea puțină importanță. Lasă că merge și așa dacă e carnea bună și ingredientele proaspete. Băi, nu prea. Toată lumea are astea. Nu așa faci diferența. Nu așa faci un burger bun.

În schimb cu o chiflă bună (inside-out) și niște sosuri interesante.... #telingipedegete

Old Brick Pub  (parcă)
Așa că din lipsă de material pentru o recomandare pe gust, am dat-o în frumusețe. Cei de la Grivița mi-au plăcut cel mai mult cum arătau pentru că nu erau frankensteinii ăștia de burgeri cu care te lupți pentru a îi mânca cu o singură mână.

Poate e întâmplător sau nu, 3 înscriși din acest top ad hoc umblă cu chiflele unse pentru un gust și contrast sporit. Eeeee?!! Tot la chiflă ne întoarcem până la urmă. Poate se învață cândva lecția asta.

Cam ăsta a fost Burgerfest 2016 (13-15 mai), mulți oameni, burgeri buni, vreme excelentă, atmosferă de festival. Totul la doar 15 lei intrarea. Merită. Dacă n-aș merge azi la grătar probabil că aș mai da o fugă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

15 minute de palme transpirate: cum s-a aterizat ieri pe aeroportul din Düsseldorf

Zborul a devenit atât de tehnologizat că atunci când spui pilot te gândești la un gigel ce face integrame pe toată durata zborului. Păi nu mai e ca acum 40-50 de ani când să fii pilot însemna ceva. Acum te urci în avion, apeși câteva butoane și calculatorul face totul. Apoi te trântește la pământ un video ca cel de mai sus unde te uiți ca vițelul la poartă.

Filmul e de ieri din timpul furtunii Friederike, cea mai puternică din ultimii 11 ani, care s-a făcut remarcată prin vânturi de până la 140km/h - asta dacă n-am greșit eu conversia din noduri în km/h.

Mă gândeam că la astfel de vânturi se închide aeroportul, dar s-ar părea că băieții ăștia experți în rebusuri și integrame se pricep și la a pune avionul pe pistă în siguranță. Aici a mai contat și scula cu care lucrau că unora le-au trebuit câte 3 încercări, dar majoritatea și-au adus pasagerii în siguranță în aeroportul în care trebuiau să ajungă.

Câteva highlight-uri din filmuleț:

13:40 - băi băiete, cred că au dus avionul direct …

Toate glumele alea despre millennials sunt adevărate

Din când în când mai apare câte un articol care ne pune în cârcă tot ce nu merge bine în lumea asta. Ba e vina noastră că nu vrem să cumpărăm case și preferăm să stăm în chirie. Ba că nu putem să ne convingem părinții să nu mai voteze ce votează pentru că nu avem respectul lor. Ba că nu avem acest respect că suntem generația care pleacă cel mai târziu d'acasă. Ba că nu avem șapcă și tot felul de bazaconii de gen.

Până aseară îmi spuneam bătrânii ăștia au luat-o razna și trebuie neapărat să găsească un țap ispășitor pentru consecvența cu care tot fac alegeri neinspirate, dar aseară mi-am dat seama că tot ce se spune e adevărat. Suntem o generație slabă.

Mă uitam aseară un reality show destul de tristuț față de ce oferă ProTv-ul în general, Ferma Vedetelor pe numele lui, unde două bucăți de millennials și-au luat bătaie de la doi aproape-pensionari rablagiți în două probe de îndemânare.

Două tipe în putere n-au fost în stare să bată o Rona Hartner operată la menisc în urmă cu două …

Am păcătuit pe Instagram, am dat în patima hashtag-urilor

Cam prin perioada când mă zbăteam să trec de 1000 de urmăritori pe Instagram, mi-a venit ideea asta creață de a vedea dacă abuzul de hash tag-uri are vreun efect long term asupra contului meu. Așa că m-am pus pe studiat problema și am răsfoit vreo două duzini de hashtag-uri pentru a vedea care e situația din teritoriu.

Stăteam bine de tot. Pozele erau o țâră mai artistice ca majoritatea celor prezente pe hash tag-uri, textele scrise nițel mai bine, viața cam tot p-acolo de spectaculoasă - mi-am zis că nu am cu să eșuez chit că nu puteam să pun un selfie-decolteu din când în când. Măcar asta să fie problema de plafonare când ajung la suta de mii de fani.

M-am pus pe treabă și am downloadat o aplicație de generat hash tag-uri și am început să fac combinații de n luate câte m ori de fiecare dată când mai urcam câte ceva pe Instagram. Și am ținut-o așa vreo 2-3 luni până când a venit momentul să trag linie și să văd recolta la hectar.

Pozele duduiau de like-uri primite de la tot felul de…