Google Photos - cel mai mișto serviciu Google pe care nu îl folosești


Aduce puțin a Cancan senzațional titlul, dar în cazul ăsta chiar este posibil să fie adevărat. De vreun an-doi încoace m-am transformat într-un supus credincios al bisericii Photos după Google. M-a convertit imediat ce au trecut la stocare gratuită nelimitată*.

*pentru poze de maxim 16 megapixeli (4920 x 3264 rezoluție) și video full HD.

În momentul ăla am luat și am uploadat toate pozele pe care le aveam în calculator și am scăpat astfel de o grijă. Sunt la ei pe servere și șansele să le piardă sunt semnificativ mai mici decât să le pierd eu.

De atunci, toate pozele de pe telefon sunt puse automat în Google Photos de fiecare dată când mă conectez la un wireless. Lucru care s-a dovedit util când am avut un accident cu bicicleta care m-a dus la urgențe și telefonul pe tărâmuri mai bune.

Pozelor din camera foto le fac backup pe desktop la vreo 2 săptămâni. Am și noroc că ea are fix 16 mp așa că n-am niciun stres că pierd calitate la upload. Așa am strâns câteva mii de poze pe care pot să le găsesc relativ ușor: după dată, locul unde au fost făcute sau ce conține poza.

Asta este puțină magie. Am nevoie de o poză cu o sticlă de bere, doar scriu beer în search și îmi arată toate pozele ce au o sticlă de bere. Umblă zvonuri că e în stare să recunoască și fețe, dar nu m-am atins de funcționalitatea asta.

În plus, aplicația are niște instrumente de editare destul de ok cu care îmi pot rezolva la nevoie 90% din micile ajustări de care am nevoie. Asta pe zona de foto, că pe zona de video au scos zilele trecute ceva delicios: stabilizare digitală a video-urilor. N-am testat-o în modul hardcore că atât telefonul cât și camera foto au stabilizare optică, dar am văzut pe net niște exemple care erau impresionante.

Și încă n-am zis nimic de Google Photos Assistant - algoritmu care încearcă să facă tot felul de giumbușlucuri cu pozele și video-urile pe care le uploadezi. Mai încearcă o panoramă, un colaj sau un gif, iar de multe ori rezultatele sunt mai mult decât decente. Giful de mai sus de el este făcut.

Nu știu dacă am convins pe cineva, dar eu sunt mai mult decât mulțumit de aplicație. Practic atunci când își face update, sunt ca un copil în dimineața de Crăciun: abia aștept să văd ce am mai primit.

Se găsește în Play store și App store.

Enjoy!

Comentarii

  1. Vine standard instalata pe toate telefoanele cu Android, eu asa stiam. Este practic photo viewer-ul default al Android. Eu il folosesc inca de pe vremea in care era sub Google Plus. Pentru mine toata chestia asta intra deja in categoria chestiilor esentiale dpdv utilitate. Eu folosesc varianta web cel mai mult. Absolut incredibil de utila treaba cu cautare dupa obiectele din poze, de-a lungul timpului am gasit asa zeci de poze pe care altfel probabil nu le-as fi gasit, daca era sa caut manual. Eu nici cu DSLR-ul nu trag la 16mp, nu vad cui ar folosi atata rezolutie, pentru un om obisnuit chiar si 12mp e overkill.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru unii contează acei mp. E drept că sunt utili când vrei să faci crop, dar cum spuneai și tu - pentru cineva obișnuit nu are nevoie de atâta rezoluție.

      Ștergere
  2. Îl folosesc de când a apărut, ai dreptate e foarte mișto. Mai folosesc unul de backup https://cloud.mail.ru/ Practic fiecare poză o urcă tel în 2 locuri diferite. La ruși nu a limită de spațiu, cel puțin eu nu am, mi-am făcut cont acum vreo 3-4 ani când erau gratuiți 20T.

    RăspundețiȘtergere
  3. Folosește Google Photos Uploader și face singur backup la anumite foldere din PC, nu mai faci tu manual pentru fotografiile scoase din cameră.

    https://photos.google.com/apps

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta fac pe desktop, dar înainte să uploadez toate pozele făcute îmi place să le mai iau la mână puțin. N-are rost să am zeci de poze cu același lucru sau poze care n-au fost făcute cum trebuie.

      Ștergere
    2. Eu la desktop app aveam o chestie... aveam folder-ul unde descarc pozele din camera la monitorizare si, deci, cand descarcam RAW + JPG din camera, mi le uploada pe ambele in Photos... aveam practic cate 2 poze din fiecare :/ M-am invatat minte (cam tarziu am observat) si acum pun RAW-urile in alta locatie :)

      Ștergere
  4. Folosesc chestia asta de vreo..3 ani, cel mai sigur lucru pentru pozele mele!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!