Omul trebuie să construiască o fântână, să planteze un copac și să asambleze un calculator


Un semn sigur de bărbăție prin zona asta a digital natives e să îți asamblezi singur calculatorul. Pai cum mai poți pune poze pe Instagram cu bere craft și street food dacă tu n-ai fost în stare să pui cap la cap o mână de componente de PC?

Eu întotdeauna m-am mândrit cu combinațiile, unele mai crețe ca altele, de sisteme pe care le-am făcut de-a lungul anilor. Dacă e să abordez problema pragmatic, ieșeam mai ieftin cu suficient față de un sistem clasic, dar nu despre asta era vorba până la urmă.

Dacă sistemul pe care îl ai nu are un strop din sângele tău în el înseamnă că probabil n-ai fost idiot ca mine să iei carcasa cea mai ieftină în care evident că te-ai tăiat. Sau dacă n-ai rupt vreodată piciorușele unui cooler șmecher pe care l-ai luat ca apoi să revii la cel stock al procesorului. Sau dacă nu te-ai chinuit o oră să faci toate luminițele și butoanele de pe carcasă să funcționeze cum ar trebui.

Sau dacă n-ai primit vreodată de la un specialist întrebarea Da cine a făcut aici acest wire management? în modul nu știu ce meșter a lucrat înaintea mea aici, dar n-a făcut o treabă bună - nu te poți să te consideri un om complet.

Sistemul pe care îl am acum a fost construit cu înjurături și promisiuni că e ultimul pe care îl fac așa, dar acum dacă stau să mă gândesc mai bine, a fost o experiență pe care data viitoare o să o repet cu același entuziasm ca până acum. E ceva magic când îți construiești sistemul cu mâinile tale.

Acestea fiind zise, am și eu o nelămurire: cine dracu își ia carcase luminate? Eu caut să am calculatorul cât mai ușor de ignorat noaptea, iar trend-ul e de a tuna a la Tokyo Drift. În condițiile astea am senzația că în 2-3 ani când e momentul de upgrade o să merg pe mobile.

Comentarii

  1. Normal ca iesi mai ieftin decat orice sistem gata facut, asta era unul din lucrurile fundamentale in baza caruia sa iti faci propriul sistem, de 20 de ani incoace. Eu de cand eram mic mi-am pus intrebarea in sens opus: cine or fi aia care au atat de multi bani incat sa-si cumpere un pc gata asamblat? Chiar daca intre timp am aflat raspunsul, iar acum mi-as permite sa platesc manopera/asamblarea, tot nu as face asta vreodata, cu banii respectivi intotdeauna ai ce sa iti iei 'in plus'.
    Carcase cu lumini... am avut in ultimii 7 ani o carcasa cu fereastra laterala (abia ce am schimbat de acum o luna cu o carcasa fara fereastra, o carcasa silent). Dar inca de la inceput a stat cu fereastra la perete, fiindca intotdeauna am avut carcasa in partea stanga a biroului, chiar langa perete, deci eu ii vedeam fix partea fara fereastra. Noaptea era misto ca mai facea putina lumina in camera, acum ii simt lipsa un pic. Nu as putea sa stau cu una cu fereastra spre mine, m-ar deranja cumplit lumina respectiva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că în momentul în care ora/orele alea pe care le petreci asamblând, căutând componentele și configurând sistemul tu poți să faci ceva mai bun cu timpul respectiv, ești mai predispus să iei un sistem gata asamblat. Faci asta pentru o experiență lipsită de bătăi de cap, iar de la o vârstă încolo ajungi să apreciezi asta.

      Ștergere
    2. Pentru orice altceva as plati decat sa fac eu. Pentru asta, nu :P

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!