Da' ce-am făcut boss? E doar o dronă...


Acum vreo două săptămâni, într-o dimineață de sâmbătă, eram efectiv blocat la ieșirea din București spre Giurgiu . Un drum care de obicei este presărat cu o duzină de mașini, atunci se stătea mai rău ca la barieră la Pipera. Barieră pe care n-am experimentat-o, dar despre care am tot văzut poze pe social.

Deschid Waze-ul să văd ce se întâmplă și sunt bombardat de un milion de semnalizări de trafic îngreunat și lucrări - pentru că așa au înțeles românii că se fac punctele. A semnalizat altul înaintea ta un lucru, semnalizează și tu același lucru. Ce dracu.

Bun. Asta e. N-am avut noroc. Deja drumul de două benzi se transformase în unul de 5. Șmecherii ocupaseră linia de tramvai pe sensul nostru, pe sensul ălalalt și a doua bandă a lor. Vine o ambulanță și trece rapid pe ultima bandă rămasă liberă - prima de pe contra sens. E clar.

Accident îmi zic. De asta stăm aici de 45 de minute. Avansăm încet, trecem linia de cale ferată pe unde n-a mai circulat un tren de ani de zile, mai mergem 200 de metri în vreo 10 minute și brusc traficul se decongestionează. Accelerăm la 60-70, în fața noastră liber, în spate la fel - fix zona crepusculară.

Mi-a dat cu virgulă în acel moment pentru că mulțimea de mașini nu avea unde să se ducă stânga, dreapta. Drumul era drept și fără străduțe importante pe nicio parte. Lucrările amintite pe Waze se întâmplau fie pe trotuar, fie în rondul unde întorceau tramvaiele - zonă care oricum în general e folosită de microbuze pentru a staționa. Accident, poliție sau salvare n-au fost. Care putea să fie răspunsul la întrebarea Dar ce s-a întâmplat de am stat atât?.

În afară de prostia unui gigel random care probabil a făcut el o manevră de a dat staționare pe câțiva kilometri, n-aș putea să îmi dau seama. Oamenii nu realizează că o prostie de gen poate afecta sute de mașini pe mai mulți kilometri. E ceea ce se numește ghost traffic jam.

Care e legătura cu filmul de mai sus? În afară de prostia unui gigel care afectează sute/mii de oameni (43 de milioane de oameni au aterizat/decolat în 2016 pe aeroportul respectiv), nici una. În cazul lui, el a ales să zboare o dronă într-o zonă interzisă - lucru care a întârziat zboruri, a cheltui cine știe câți zeci de mii de euro în combustibil și a dat peste cap planurile unor oameni care au fost forțați să aterizeze pe la alte aeroporturi. Totul de la o dronă amărâtă.

Păi cum să nu îți dorești reintrodusă pedeapsa cu biciuire în piața cea mai mare a orașului?

Comentarii

  1. Filmuletul asta arata fix ce ai spus, Ghost Traffic Jam - https://www.youtube.com/watch?v=Suugn-p5C1M

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!