Treceți la conținutul principal

Hai mai ușor cu risipa inutilă de prosoape de hârtie



A trecut aproape un an de zile de când Claudiu de la EFdeN ne-a făcut demonstrația pe care Joe o face în filmulețul de mai sus: cum să te ștergi pe mâini cu un singur prosop de hârtie, evitând astfel risipa inutilă de hârtie. Mă uitam la el fascinat pentru că până atunci nici nu conștientizasem ce înseamnă să te ștergi cu 2-3-4 prosoape - un lucru pe care îl consideram normal și firesc.

6.5 milioane de tone de hârtie sub forma de prosoape se consumă anual în SUA. Echivalentul a 80 de role pe an de persoană. Sau mai bine spus o rolă de prosoape de hârtie la fiecare 4-5 zile pe cap de locuitor. Iar eu dacă cumpăr acasă un pachet de două odată la vreo două luni e mare lucru. Adevărul e undeva pe la mijloc pentru că acasă o ard destul de tradițional cu prosoape de material.

Totuși, de la prezentarea aia mi-a rămas în cap ideea asta că poți să te ștergi extrem de ușor pe mâini cu un singur prosop de hârtie: scutură de 10-12 ori mâinile, pliază prosopul și șterge-te. Nu este cine știe ce filozofie sau tehnică, dar e un lucru suficient de mărunt care îmi dă o doză de bine de fiecare dată când reușesc să bifez cu succes mâini și ochelari cu același prosop. Kkombo!

Știu că ridicol ceea ce zic și mulți vor spune că efortul ăsta e la un ordin diferit de mărime față de ce ar trebui să se întâmple, dar fiecare e liber să își aleagă singur greutățile. Folosesc un singur prosop, îmi iau fixul de dopamină, toată lumea e fericită. #profit

Comentarii

  1. Aștept demonstrația cu hârtia igienică. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O glumiță pe Facebook a lui Auris Luca spune că oricum al 3-lea strat trebuie să îl lași la ANAF :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Populare pe blog în ultima săptămână

Cel mai bun covrig din București

Este..

*drumroll*

covrigul cu multicereale de la simigeria Matei! /detaliu mai sus

În mod normal dacă eram pe Facebook aici s-ar fi oprit postarea, dar voi explica puțin dacă tot m-am încăpățânat să pun pe blog.

Recent am început să dau iama cu regularitate prin simigerii pentru că avem vreo 2 apostoli la o aruncătură de noul birou. Săptămâna asta n-a fost zi fără covrigi așa că am căpătat expertiza și autoritatea necesară să emit afirmații ca cea din titlu.

Repetați după mine.

Multi-motherfucka-cereale.

De cel puțin două ori mai bun ca cel cu semințe și e zece ori peste cel cu mac. De susan nici nu vorbesc pentru că ăla n-a fost niciodată altceva decât un compromis pentru cei care se sperie ușor de niște mac între dinți.

Pe bune! ăsta cu multicereale este suspect de bun pentru ceva e făcut industrial la fiecare colț de gură de metrou.

Sigur, am mâncat covrigi mai buni. Mai germani. Mai unși cu toate alifiile. Dar nici unul nu era făcut într-o simigerie de pe stradă. Și cu siguranță n…

Cele mai bune merdenele Facebook meetup

Ca un veritabil explorator culinar, sâmbătă dimineața îmi dădeam întâlnire cu niște prieteni în fața patiseriei cu cele mai bune merdenele din București.

Pontul îl primisem de la cineva de încredere pe zona asta de mâncare așa că tot ce a trebuit pentru a îmi convinge o prietenă însărcinată să vină a fost să zic „cea mai bună merdenea”.  Atât și deja aveam un plan ca a doua zi să ne vedem la 11 undeva pe la Piața Amzei.

Pe hârtie ne anunțaseră 6-7 temerari pentru acest merdenea-facebook-meet, dar până la urmă ne-am strâns doar vreo 4 temerari. Chiar și așa, pentru mine a fost o premieră aceasta degustare semi ad-hoc a street food-ului original: sfânta merdenea.



Patiseria cu pricina se numește Comteia și de fapt este un combo de patiserie cu magazin mixt specializat pe băutură modestă și țigări la bucată.

Pe cei mai slabi de înger probabil că bețivii pașnici din jur îi vor speria și vor traversa pe trotuarul de vis-a-vis, dar exploratorii adevărați sunt răsplătiți cu merdenele excelen…

Brunch în București: RePlace din Cotroceni

Pentru că de când avem bestia mică simțeam că ne-am cam auto-izolat în proximitatea casei, împreună cu mândra am decis să facem ce fac toți oamenii de 30ish de ani prin seriale: să pună bazele unei tradiții în jurul brunchului de duminică cu prietenii.

Zis și făcut, iar duminica trecută ne-am strâns pe la 11:30 la RePlace în Cotroceni (maps) să punem bazele acestei tradiții culinaro-hipstărești. Cred că eram primii lor clienți pe ziua respectivă așa că ne-am putut alege cea mai bună masă din cele 5 pe care mica terasă din spate o are.

Locul e de un chillax contagios și e lesne de înțeles de ce oamenii l-au votat pe pagina celor de la Guerrilla ca fiind cea mai frumoasă terasă din București. În plus, se poate vedea și în poză liga înaltă de hipsterism în care joacă: nici nu au pahare de bere pentru berea la doză pe care o servesc.

Cumva n-ar trebui să nu fiu prea critic cu ei pentru că la origini sunt o cafenea, dar le-am trecut de două ori pragul și de fiecare dată nu aveau fix berea…