Hai mai ușor cu risipa inutilă de prosoape de hârtie



A trecut aproape un an de zile de când Claudiu de la EFdeN ne-a făcut demonstrația pe care Joe o face în filmulețul de mai sus: cum să te ștergi pe mâini cu un singur prosop de hârtie, evitând astfel risipa inutilă de hârtie. Mă uitam la el fascinat pentru că până atunci nici nu conștientizasem ce înseamnă să te ștergi cu 2-3-4 prosoape - un lucru pe care îl consideram normal și firesc.

6.5 milioane de tone de hârtie sub forma de prosoape se consumă anual în SUA. Echivalentul a 80 de role pe an de persoană. Sau mai bine spus o rolă de prosoape de hârtie la fiecare 4-5 zile pe cap de locuitor. Iar eu dacă cumpăr acasă un pachet de două odată la vreo două luni e mare lucru. Adevărul e undeva pe la mijloc pentru că acasă o ard destul de tradițional cu prosoape de material.

Totuși, de la prezentarea aia mi-a rămas în cap ideea asta că poți să te ștergi extrem de ușor pe mâini cu un singur prosop de hârtie: scutură de 10-12 ori mâinile, pliază prosopul și șterge-te. Nu este cine știe ce filozofie sau tehnică, dar e un lucru suficient de mărunt care îmi dă o doză de bine de fiecare dată când reușesc să bifez cu succes mâini și ochelari cu același prosop. Kkombo!

Știu că ridicol ceea ce zic și mulți vor spune că efortul ăsta e la un ordin diferit de mărime față de ce ar trebui să se întâmple, dar fiecare e liber să își aleagă singur greutățile. Folosesc un singur prosop, îmi iau fixul de dopamină, toată lumea e fericită. #profit

Comentarii

  1. Aștept demonstrația cu hârtia igienică. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O glumiță pe Facebook a lui Auris Luca spune că oricum al 3-lea strat trebuie să îl lași la ANAF :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!