Vineri începe maratonul animațiilor Anim'est

Vineri începe maratonul animațiilor Anim'est

De vreo 3 ani n-am ratat nicio ediție a Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est. Cred că m-au acreditat prin 2015 și de atunci am revenit cu plăcere în fiecare ani. Anul ăsta n-am vrut să mă acreditez pentru că știu cum stau cu timpul și n-are rost să iau locul cuiva care ar putea să profite din plin de acest beneficiu, dar nici nu pot rata tradiția de a vedea competiția românească de scut metraje animate.

Anim'est începe mâine, iar programul este unul la fel de încărcat ca și în anii trecuți. Cel mai așteptat film este Isle of Dogs al lui Wes Anderson care rulează vinerea și sâmbăta viitoare la Cinema Eforie. În același timp, trebuie să recunosc cu rușine, este și singurul film din competiție de care am auzit. Dar la cum mă știu eu, probabil voi aștepta pe ultima sută de metri să iau bilet și nu voi mai găsi. #nufacețicamine

Animații bune oricum o să descoperiți la tot pasul, eu având surpriza anul trecut să descopăr chiar și în competiția românească, așa că poate vă faceți cândva timp în următoarele 10 zile să dați o fugă pe la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, CentrulCINETic, Point și Expirat. Prețul biletelor este unul modest, 5-10 lei în funcție de cât de înalt ești și cum stai cu deprinderea unor skill-uri extrem de importante precum aritmetica și tabla înmulțirii.

Competiția românească e miercurea viitoare pe la 20:30 și sper să nu o ratez. Abia aștept să fiu iar critic cu producțiile autohtone. Ofer și tutoriale celor care nu știu să hateuiască, doar să ne vedem acolo în sală.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

viteza medie in oras .... 10km/h

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

Generator de nume de cocalari!