De unde îmi iau bere mai specială pentru acasă

Dacă ești și tu ca mine, câteodată vrei doar să ajungi acasă și să bei o bere mai specială. Ceva ce nu se găsește cu ușurință prin supermarket-uri. E bună și aia, dar de obicei marile lanțuri de supermarket-uri nu prea își schimbă portofoliu de beri locale/de import suficient de des încât să te surprindă ceva la raft.

Dacă ești din București ai mai multe opțiuni de locuri unde poți merge să cumperi bere artizanală, iar dacă nu ești o poți face online unde mai plătești ~20 de lei costul de livrare.

Cea mai variată ofertă cred că o găsești la The Beer Institute, un start-up al unor prieteni ce deja și-au deschis a doua locație în Agora Floreasca. Cred că le merge bine având în vedere că s-au extins la câteva luni după ce au deschis primul magazin în incinta Carrefour-ului de lângă Cambridge School of Bucharest de la Romană. Sunt foarte activi pe pagina de Facebook și nu cred că trece vreo săptămână fără să facă vreun eveniment pentru pasionații de bere artizanală.

Dacă ai poftă de ceva preparate tradiționale și beri românești atunci cu siguranță ce găsești pe la Băcănia Veche (zona Ștefan cel Mare, Barbu Văcărescu nr 49) o să fie mai mult decât satisfăcător. E un loc magic cu tot felul de merinde de te lingi pe degete. Îndată ce treci pragul o să înțelegi despre ce vorbesc și chiar dacă nu sunt in loc specializat pe bere, au o selecție excelentă de beri locale făcute de mici producători. Weekend-ul ăsta chiar au o ofertă de tipul 1+1 = plătești doar una la berile Haramin și Urbis.

Cu toate astea, oricât de dragi îmi sunt locurile astea două, destul de rar ajung să le trec pragul pentru că aprovizionările serioase cu bere sunt destul de sporadice.

În general prefer să comand 3-4 beri și atunci o fac online cu livrare gratuită la unul dintre punctele de ridicare ale celor de la Berero.ro. Așa scap de problema de a mă căra jumătate de București cu berile în spinare și am doar câțiva pași de făcut de acolo până la metrou-acasă.

Despre cei de la Berero am doar cuvinte de laudă și cred că n-au fost puține ocaziile când ei erau printre primii care aveau în stock o bere lansată cu doar câteva zile înainte. Scriind asta am intrat puțin la secțiunea "Produse Noi" și deja mi-am făcut un coș frumos cu niște beri locale.

Poate că unii ar zice că sunt cam puține variante, dar eu cred că e ok pentru nivelul actual al pieței. Dacă vrei neapărat să bei o bere mai specială acasă nu trebuie să îți tai o mână și-un picior pentru asta. Locațiile de mai sus sunt cât se poate de central amplasate, iar dacă lenea e prea mare poți comanda online.

Dacă mai aveți recomandări personale de locuri care ascund bere bună cumpărat, puteți să mă trageți de ureche în comentarii sau pe unde mă prindeți pe rețelele sociale.

Comentarii

  1. Răspunsuri
    1. Aproape orice IPA :)

      Mai serios nițel, o bere preferată ar trebui să fie una pe care o cumpăr de mai multe ori pe o perioadă mai lungă timp. Nu prea se întâmplă asta pentru că experimentez destul de des. Dar pot spune că n-am mai băut de mult o Punk IPA și îmi e cam dor.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!