Treceți la conținutul principal

25+ de zile de snowboarding in sezonul acesta

E ceva, nu?

  • Transalpina in Decembrie. Izolat, partie misto, priveliste wow.
  • In martie am invatat sa schiez la Arena Platos. In comparatie cu snowboard-ul, mi se pare mai usor de invatat sa schiezi. 
  • Cupa Mondiala feminina de sarituri cu schiurile, Rasnov, 1 martie 2014 - aici doar am privit. Urmeaza sa scriu un articol despre cum sportul nu inseamna doar fotbal. O poveste putin mai lunga.
  • Snow on Fire 2014 in Harghita-Madarasi - de la pantaloni trei sferturi si tricou... am ajuns direct la super zapada pentru un sfarsit perfect de Martie. 

Ultimele (e a nu stiu cata oara cand zic de ultimele zile de snowboard ale sezonului) 8 zile le voi face maine in Austria. Plec in Tirol sa descoper partiile de schi,  schnaps-ul autentic si niste secrete gastronomice ale regiunii.



Asa ca o sa fiu mai activ pe retele de socializare: Twitter, Facebook, si Instagram - cu hashtag-ul #auskia. Funny hashtag, m-a amuzat cand am auzit prima oara de el.

Colegii de rautati sunt acestia:

1. Cosmin Tudoran www.cosmintudoran.ro
2. Toma Nicolau www.tomanicolau.ro
3. Ivo Bobal - www.ivobobal.ro
4. Cristi Sutu www.sutu.ro
5. Grama Ioana www.ioanagrama.ro
6. Bogdan Brylynski - www.brylu.ro
7. Cristina Mazilu - www.chez.mazilique.ro
8. Bogdan Bocșe - www.printrevinuri.ro
9. George Nicolae - www.f64.ro/blog
10. Maria Radu - www.mariaradu.ro
11. Sinziana Iacob -  www.blackandwhitestyle.ro

#Auskia este un eveniment realizat cu sprijinul Tirol Werbung și susținut de Wizz Air și TNT Express.
Sa ne auzim cu bine :)

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Empatie

Era o vorbă care spunea că îți dai seama de caracterul unui om după modul în care se comportă cu cei de sub el (servitori, chelneri etc.). Dacă e mârlan cu ei, e mârlan cu toată lumea. Doar că nu își permite să o arate în mod normal așa că în fața superiorilor este mielușel. Și, deși nu i-am acordat prea multă importanță în trecut zicalei ăsteia, cumva a rămas cu mine în toți acești ani. 
În vremurile astea de pandemie, când e mai greu să vezi oameni dorind să umilească chelneri, unitatea de măsură a caracterului unui om este empatia digitală. 
EMPATÍEs.f. (Fil.) Formă de cunoaștere a altuia, în special a eului social sau a ceva, apropiată de intuiție; interpretare a eului altora după propriul nostru eu. ♦ Transpunerea noastră simpatetică în obiectele exterioare. V. intropatie. [< fr. empathie].
Empatia față de ceilalți prinși în fix aceeași situație ca și tine, dar care n-au fost atât de norocoși/muncitori/șmecheri ca tine încât să se lăfăie într-o izolare la conac, casă de vacanță s…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…